De ce noi
Prin certificarea sistemelor de management al sigurantei alimentelor cu GCSM beneficiati de:
- plusvaloare adaugata de auditori si experti profesionisti;
- certificare ISO 22000 sub acreditare in parteneriat cu alte organisme de certificare internationale;
- informatii referitoare la evolutiile documentelor de referinta, reglementarilor si al cerintelor sistemelor de management al sigurantei alimentelor, precum si al certificarii prin posibilitatea accesarii website-ului GCSM, prin invitatii la cursurile de instruire, simpozioanele si conferintele organizate de GCSM;
- informatii referitoare la programele guvernamentale de finantare in vederea certificarii ISO 22000;
- dreptul de a utiliza marca de conformitate GCSM in scopuri promotionale;
- includerea in baza de date a organizatiilor certificate de GCSM, disponibila in mod public pe website-ul GCSM.
Standard de referinta SR EN ISO 22000:2005
Acest standard international specifica cerintele generale pentru un sistem de management al sigurantei alimentelor, atunci când o organizatie din lantul alimentar (indiferent de marime si complexitate) are nevoie sa demonstreze capabilitatea sa de a controla pericolele pentru siguranata alimentului, cu scopul de a se asigura ca alimentul este sigur in momentul consumului uman. Acest standard international integreaza principiile sistemului Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) [Analiza Pericolelor si a Punctelor Critice de Control] si etapele de aplicare elaborate de Comisia Codex Alimentarius.
Avantajele certificarii ISO 22000
- imbunatatirea tuturor conditiilor care asigura alimente sigure pentru consumul uman ;
- reducerea pericolelor pentru siguranta alimentului;
- mentinerea unor relatii bune cu consumatorii si cu autoritatile;
- facilitati in obţinerea autorizatiilor si a finantarilor;
- reducerea accidentelor care implica raspundere juridica;
- crearea unei atitudini corespunzatoare fata de produse sanatoase si sigure in randul consumatorilor.